Hallo en welkom op mijn webstek! Erik Gordebeke is de naam. Ik noem mezelf liever een pixelgraaf en liever geen fotograaf, en wel hierom. Ik gebruik uiteraard mijn Canon 5D markII voor het ‘schilderen met licht’, en natuurlijk probeer ik controle uit te oefenen op het licht met de nodige flitsers, paraplu’s, softboxen en wat dies meer zij, maar … met de komst van de digitale camera is er ook een nieuwe creatieve vorm bijgekomen; de Pixelgrafie.

De foto die uit de camera komt rollen is nu enkel nog het beginpunt van een pixelgrafische creatie. Met behulp van fotobewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop en Lightroom, worden de pixels onder handen genomen, totdat het beeld ontstaat zoals ik het voor ogen had. De mate van bewerking is natuurlijk afhankelijk van het onderwerp. Soms hoeft er maar weinig te gebeuren, zoals bij een macrofoto. Als er echter een digitaal (oftewel virtueel) schilderij gemaakt moet worden dan wordt alles uit de kast gehaald om de foto om te zetten naar een schilderij effect. De combinatie van fotografie en pixelgrafie levert vaak mooie en verrassende resultaten op. Daar ga ik voor !!

U kunt bij mij terecht voor fotografie en alle aspecten van fotobewerken. Naast concrete opdrachten is het ook mogelijk mijn beelden te gebruiken in publicaties of afdrukken. Een aantal van mijn pixelgrafische creaties is al gebruikt in publicaties of andere projecten.

Hulp of uitleg nodig bij het gebruik van Photoshop, Elements of Lightroom? Ik ben beschikbaar voor individuen, maar ook voor groepen.

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact met me op via de gegevens op deze site. Ik zal zo spoedig mogelijk met u in contact treden. Interesse in mijn resultaten tot nu toe? selecteer een onderwerp en bekijk de bijbehorende foto’s.

update 2019:  Ik ben gestopt met de zakelijke fotografie, dus nu ben ik weer semi-amateur fotograaf. Vanaf nu enkel nog hobbymatig bezig bij fotoclub Dongen.

Met vriendelijke groet,

Erik Gordebeke

+31.6.12.11.05.93
foto [@] gordebeke.com

[ fotograaf | pixelgraaf | bioloog | informaticus ]

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *