42.1 – Tirza

‘What is the meaning of life, the universe, and everything ?’… volgens Tirza.

Wat is het doel van het leven? Mijn doel in het leven is een vriend van God zijn. Ja ik ben gelovig, maar niet goed gelovig of licht gelovig. Ik ben van mening dat je nooit zo maar iets aan moet nemen maar eerst iets moet bestuderen en er over moet nadenken voor je het aan neemt als een waarheid. Dus terug naar de basis. Wat zegt de bijbel?

Dan kom je tot de ontdekking dat de bijbel zelf heel goed is, maar dat wat mensen er van maken niet juist is.

De bijbel is voor mij geen star boek met wetten en regeltjes, maar een boek met prima richtlijnen. De bijbel laat mij zien wat de beste keuze is, maar verplicht niet om daar voor te kiezen. De bijbel laat je wel weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor de gevolgen van je keuze.

Voor mij is het een geweldige gebruiksaanwijzing voor het leven. Zonder gebruiksaanwijzing kan je een apparaat ook prima uitvogelen en bedienen, maar lees je de gebruiksaanwijzing dan kan je ook de extra’s of bonus features benutten. Zo is het ook met de bijbel, je kan prima zonder, maar met de bijbel krijg je en extra dimensie in je leven.

Door het lezen van de bijbel is Jezus voor mij een geweldig rolmodel geworden. Jezus was ook niet stug en star, hij was altijd liefdevol en opbouwend.
Jezus ging ook gewoon naar feesten, zoals een bruiloft, en had daar ook plezier zonder daarbij een ander te kwetsen. Zijn voorbeeld waarin hij zijn naaste behandelde zoals hij zelf behandeld wilde worden vind ik ook in deze moderne tijd nog prima toepasbaar.

Voor mij is het dus belangrijk om de mensen om mij heen respectvol te behandelen, zo krijg ik vanzelf ook respect terug. Maar voor mij is het ook belangrijk om plezier te hebben.


Het verhaal achter de foto:

Het leven is één groot feest,
maar je moet wel zelf de slingers ophangen !


Tirza is een Getuige van Jehova.