PTT T65 telephone fun

and now … for something completely useless ! Lets recreate a vintage telephone service from the 70’s and 80’s. The Dutch 002 tijdmelding, or Acurate Time Service you could call in the past to get the correct time. And wouldn’t it be fun if you could call a skype contact by entering their mobile phone number on the vintage PTT T65 telephone, by using only basic hardware and electronics. No arduino or rasberry pi was harmed in this video 😛


In dit filmpje laten we zien hoe je het toetsenbord van een PTT T65 telefoon kunt gebruiken als keyboard op een computer. De truc hier is dat we een bestaande usb keyboard controller uit een keyboard gebruiken. Deze communiceren al op de juiste manier met de computer via het USB protocol. Normaliter zou je natuurlijk de keyboard controller inbouwen in het apparaat, maar om het op video duidelijk te maken hebben we het toetsenbord eromheen laten zitten.

Het toetsenbord uitlezen kan op vele manieren. In dit geval kiezen we ervoor om het programma autohotkey te gebruiken. Daarmee koppelen we de toetsencombinaties aan acties op de laptop. In de nieuwsbrief van mijn Gadgetman versus Minimalist podcast gaan we hier nog wat verder op in.

Leave a Reply